Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, ajunge în 2012 la a doua ediţie. O premieră în România, workshopul s-a bucurat de mare succes în 2011, la prima ediţie. Atelierul a fost destinat începând cu 2012 atât tinerilor animatori din România, cât şi celor din Republica Moldova.

Destinat animatorilor cu diferite niveluri de experienţă,  inclusiv începătorilor care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie – Animation Worksheep a produs aîn 2012 un program de scurtmetraje de animaţie care au putut fi urmărite pe marele ecran în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Anim'est, care a avut loc în perioada 5-14 octombrie 2012 la Bucureşti.

Pentru prima dată, în 2012 programul atelierului a inclus şi un modul de scenaristică susţinut de Asociaţia CTRL+N, menit să îi ajute pe participanţi să îşi dezvolte poveştile pentru scurtmetrajele pe care le-au realizat, precum şi să le ofere noţiuni elementare despre structura, formatul şi conţinutul unui scenariu de film.

Making of-ul celei de-a doua ediții, precum și filmele realizate în cadrul acesteia pot fi urmărite mai jos: