Ediția a 14-a a Animation Worksheep a marcat întoarcerea la universul Călușarilor, creat împreună cu participanții ediției precedente într-un proces de collaborative worldbuilding. Al doilea episod al seriei definește originile lumii fantastice și a personajelor mitice care o populează.

Desfășurat în luna martie a anului 2020, workshop-ul a fost adaptat la o formulă hibrid, pentru siguranța participanților în situația pandemiei de COVID-19. Deși workshop-ul a fost planificat live, în cadrul Centrului CINETic al UNATC, acesta a fost transpus online și finalizat în formula de lucru remote.

 

Rezultatul ediției poate fi vizionat aici > https://youtu.be/tpUezmN7hhg

 

Trainerii ediției au fost Radu Pop, Vlad Ilicevici, Ion Aramă, Pisica Pătrată, Luiz Stockler, Radu Popovici și Laura Pop.

---

Animation Worksheep este un workshop intensiv de animație dedicat persoanelor cu vârste între 18-35 de ani din România și Republica Moldova. De-a lungul celor 3 săptămâni ale proiectului, participanții vor avea experiența educativă a lucrului într-un regim de studio de animație de nivel înalt, sub îndrumarea unor traineri profesioniști, cu o finalitate clară: realizarea unui film de animație colectiv.

---

 

Organizat de: Asociația Estenest

Finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei

În colaborare cu: CINETic, UNATC „I.L. Caragiale”

Parteneri: Instituto Cervantes Bucharest, Augmented Space Agency