În cadrul ediției a 15-a a Animation Worksheep, universul în continuă expansiune al Călușarilor a evoluat către un nou mediu: jocurile video. Rezultatul acestei ediții este reprezentată de trailerul unui joc video ce se desfășoare în lumea fantastică a Călușarilor, populată deopotrivă de personaje fantastice și personaje dintr-o istorie alternativă a Romîniei. Trainerii acestei ediții au fost atât animatori, cât și game developeri profesioniști. 

Această ediție a fost desfășurată exclusiv online, ca urmare normelor de siguranță împotriva pandemiei de COVID-19.

Trailerul poate fi vizionat aici > https://youtu.be/5_ZD2C9Mzh4

 

Trainerii ediției au fost Dan Panaitescu, Vlad Ilicevici, Radu Pop, Alexandru Minciună, Silviu „Dez” Matei, Ana Dobrescu, Radu Popovici,  Matei Băcanu, Francisc-Traian Apostu și Radu Tudor Năstase.

---

Animation Worksheep este un workshop intensiv de animație dedicat persoanelor cu vârste între 18-35 de ani din România și Republica Moldova. De-a lungul celor 3 săptămâni ale proiectului, participanții vor avea experiența educativă a lucrului într-un regim de studio de animație de nivel înalt, sub îndrumarea unor traineri profesioniști, cu o finalitate clară: realizarea unui film de animație colectiv.

---

 

Organizat de: Asociația Estenest

Co-Finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

În colaborare cu: CINETic, UNATC „I.L. Caragiale”

Partener: TVPaint Developpement