Animation Worksheep #17
rezidență intensivă de creație dedicată tinerilor animatori din România
.
---
.
Ajunsă la a XVII-a ediție, rezidența Animation Worksheep s-a desfășurat anul acesta între 5 și 28 aprilie la CINETic – Centrul Internațional de Educație în Tehnologii Inovativ Creative al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București.

 

Timp de 3 săptămâni, 14 tineri animatori, selectați pe bază de portofoliu dintre aproape 50 de candidaturi, au participat la o serie de ateliere practice de specialitate în cadrul cărora, sub îndrumarea trainerilor invitați, au conceput și realizat două scurt-metraje de animație.

Tema principală a AW.17 este „Bucureștiul monstruos” o tematică bazată în egală măsură pe folclorul și mitologia populară românească, cât și pe cunoașterea aprofundată a spațiilor urbane bucureștene. Participanții vor putea astfel, în plus de familiarizarea cu noi cunoștințe și tehnici de specialitate, să exploreze și să valorifice prin animație digitală și tehnologii AR elemente inedite și puțin sau chiar necunoscute ale micro-istoriei de tip folclor urban autohton. Noutatea acestei ediții o constituie crearea unui tur urban ce explorează prin animație activată în AR legende locale și personaje „ciudate”, stranii, dar iconice din istoria orașului. Implementarea in AR a proiectului a fost realizată de echipa ArtLink, prin intermediul aplicației proprii. Plasarea acestor povești și personaje într-un peisaj actual - străzile Bucureștiului - reprezintă o provocare creativă pentru participanți, care vor fi puși în situația de a crea punți între cultura tradițională românească și noi tehnologii.

Rezultatul proiectului principal poate fi vizionat aici: AW.17 - București Monstruos

Proiectul București Monstruos este inclus și în secțiunea RDW Design GO! a cele de-a 12-a edițiii a Romanian Design Week, desfășurată în perioada 24 mai - 2 iunie.

Turul virtual poate fi accesat prin intermediul aplicației ArtLink, disponibilă pentru download prin Google PlayStore sau Apple AppStore sau la linkurile următoare, pentru dispozitive Android sau Apple.

Turul virtual începe la Ateneul Român, vă invităm să descărcați aplicația, să urmați instrucțiunile pentru vizionare și să vizitați Bucureștiul Monstruos!

---

La această ediție, colectivul AW.17 a creat și un al doilea proiect, în colaborare cu Asociația Casa Bună, pentru proiectul acestora Grădinița Bună. Filmul este menit să sprijine inițiativa acestora de a crea o grădiniță cu condiții foarte bune pentru un număr mare de copii din medii defavorizate.

Filmul poate fi vizionat aici: AW.17 - Grădinița Bună

---

Celor doi traineri coordonatori ai Worksheepului - Vlad Ilicevici (scenarist, regizor, producător) și Radu Pop (regizor, producător, animator 2D&3D) - ambii și profesori în cadrul UNATC - li se vor alătura anul acesta ca traineri coordonatori ai atelierelor: Alexandru Minciună (animator 3D & 2D), Ana Dobrescu (animator 2D, 3D, monteur, regizoare), Radu Popovici (animator 2D), Andrei Iancu (monteur), Doru Mărgărit (animator 2D & 3D), Mihai Velcescu (grafician & graphic designer) și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată (ilustrator, creator de bandă desenată și street artist).

Programul rezidenței a inclus și o serie de masterclasses susținute de profeșioniști recunoscuți în domeniu precum Bogdan Lazăr (animator 3D), Dan Panaitescu (animator 2D&3D, regizor), Dani Macarie (director de creație, scriitor, professor)

---

Pe parcursul celor 16 ani de existență, Animation Worksheep a devenit cel mai important proiect educațional și de perfecționare profesională în animație de la noi din țară. Dintre cei peste 200 de absolvenți ai primelor 16 ediții, peste jumătate activează în prezent ca animatori profesioniști în cadrul unor studiouri de animație sau jocuri video din România, dar și străinătate.

Animation Worksheep este organizat de Asociația ESTENEST, cu sprijinul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri: TVPaint Développement, Echoes Haus.