În 2013, la cea de-a opta ediție a festivalului, Anim’est a organizat Project Worksheep, în cadrul căruia animatorii au avut ocazia să-și prezinte proiectele în fața unor profesioniști din domeniu, cel mai bun proiect fiind premiat.

“Project Worksheep este un atelier de proiecte de film de animație a cărui idee a apărut acum mai bine de trei ani.  Anul acesta, cu ajutorul prietenilor noștri de la HBO România iată că reușim în sfârșit să îi dăm viață. Șase proiecte de film de animație de scurt metraj vor fi analizate de 4 profesioniști din domeniu. Feedback-ul lor va fi extrem de util în vederea dezvoltării creative și tehnice a proiectelor. Așa cum avem certitudinea că la un moment dat Animation Worksheep va deveni o școală, sperăm ca Project Worksheep să devină un eveniment constant, având ca scop sprijinirea co-productiilor și finanțărilor europene pentru filmul de animație românesc”, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Cei patru evaluatori au avut și misiunea de a desemna proiectul cu cel mai mare potențial dintre cele șase.  Acesta a primit un premiu de 500$, oferit de HBO România.