Project Worksheep 2015

Încă de la începuturile sale, Anim'est și-a propus să stimuleze și să promoveze animația românească. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape inexistentă în România, Anim'est a încercat încă din 2008 să umple acest gol, prin inițierea unei platforme educaționale. Animation Worksheep, workshopul de 17 zile în care tinerii animatori învață diferite tehnici, atât 2D cât şi 3D, elemente de storytelling și editare și realizează propriile scurt-metraje, o premieră în peisajul educaţional românesc a ajuns deja la a cincea ediție.

La cea de-a zecea ediție a festivalului, Anim’est reia Project Worksheep, în cadrul căruia animatorii au ocazia să-și prezinte proiectele în fața unor profesioniști din domeniu, cel mai bun proiect urmând să fie premiat.

Project Worksheep este un concurs de proiecte de scurtmetraj de animație, ajuns la a treia ediție. Sprijiniți și anul acesta de HBO România, încurajăm proiecte de film de animație de scurtmetraj care vor fi analizate de profesioniști din domeniu ce vor oferi feedback util în vederea dezvoltării creative și tehnice a proiectelor. Juriul din acest an este format din: Albert Lozano (Art Director Pixar), Andrea Martignoni (sound designer), Fernando Garlito (profesor, critic, director artistic), Dan Panaitescu (animator), Vlad Ilicevici(director executiv Anim’est).

Cei 5 evaluatori vor avea misiunea de a desemna proiectul cu cel mai mare potențial. Acesta va primi un premiu de 1.000$, oferit de HBO România. În plus, câștigătorul va beneficia de coaching constant în dezvoltarea ulterioară a scurtmetrajului, din partea echipei Animest.

Prezentarea va fi precedată de un workshop, unde proiectele selecţionate vor primi îndrumare din partea a doi dintre realizatorii lungmetrajului francez Adama: regizorul Simon Rouby şi scenaristul Julien Lilti.

Animatorii care doresc să participe sunt invitați să trimită până pe 2 octombrie: - synopsis-ul proiectului - în limba engleză - propuneri de artwork și character design, eventual și storyboard - portofoliu - o fotografie și un scurt CV al aplicantului

Înscrierile se fac prin email pe adresa workshop[at]estenest.ro. Vă rugăm să specificați în subiectul mailului: Project Worksheep. Nu se percepe taxă de înscriere sau de participare. Mai multe detalii despre locul de desfășurare, în zilele ce urmează.